Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Olimpijski komitet Srbije donirao defibrilatore nacionalnim granskim savezima

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

U prostorijama Crvenog krsta Srbije održana je svečanost na kojoj su predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Crvenog krsta Srbije i kompanije Mindrej podelili automatske spoljašnje defibrilatore (AED) predstavnicima nacionalnih granskih sportskih saveza čiji su sportisti kvalifikovani za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Tom prilikom, potpisan je i Ugovor o partnerstvu između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Mindrej.

 

oks3

 

Prisutnima su se obratili prof. dr Dragan Radovanović, predsednik Crvenog krsta Srbije i predsednik Zdravstvene komisije OKS, Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Maks Čao, generalni direktor kompanije Mindrej za jugoistočnu Evropu i Njegova ekselencija Li Ming, ambasador Kine u Srbiji.

 

oks7

 

Svečanosti je prisustvovao Vasilije Micić, košarkaški reprezentativac Srbije, koji je Njegovoj ekselenciji Li Mingu, ambasadoru Kine uručio deo zvanične opreme Olimpijskog tima Srbije za Olimpijske igre u Parizu.

Njegova ekselencija Li Ming i Maks Čao su izrazili zadovoljstvo što se saradnja Srbije i Kine nastavlja u najboljem smeru, u duhu sporta i bezbednosti u sportu i poželeli našoj delegaciji mnogo uspeha u Parizu na predstojećim Olimpijskim igrama.

Ugovor o partnerstvu između Olimpijskog komiteta Srbije i kompanije Mindrej potpisali su Božidar Maljković, predsednik OKS i Maks Čao, generalni direktor kompanije Mindrej za jugoistočnu Evropu.

 

 

Bojana Bogićević Dukić, koordinator za odbojku na pesku OSS, primila je iz ruku Božidara Maljkovića, predsednika OKS, automatski spoljašnji defibrilator (AED) za Odbojkaški savez Srbije.

 

 

Po završetku zvaničnog dela, instruktori Crvenog krsta Srbije izvršili su obuku u merama oživljavanja (kardiopulmonalne reanimacije) i primeni automatskog spoljašnjeg defibrilatora za predstavnike nacionalnih granskih sportskih saveza kojima je uručena donacija. Ova donacija će omogućiti našim sportistima da imaju brzu i efikasnu pomoć u slučaju naglog srčanog zastoja kako na Olimpijskim igrama, tako i u kasnijim aktivnostima tokom takmičenja i na treninzima.

 

oks1

  • jun 6, 2024
  • 157
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga