Serbian flagcirilicalatinica
Image
Image

SERVE (Smart Education Resources in Volleyball Environment) je inovativni projekat osmišljen da promoviše edukaciju kroz sport i podstakne dvojnu karijeru sportista, uspostavljajući trans-europsku mrežu odbojkaških federacija i univerziteta specijalizovanih za sportske nauke. Projekat je podržan od strane Erasmus+ Sport programa i Odbojkaški savez Srbije je jedan od ključnih partnera. Konzorcijum SERVE projekta se sastoji od pet partnera - korisnika i jednog pridruženog partnera, i to su: tri nacionalne odbojkaške federacije - Odbojkaška federacija Bugarske (Bugarska), Odbojkaški savez Srbije (Srbija), Odbojkaška federacija Hrvatske (Hrvatska) i dva univerziteta - Univerzitet u Beču (Austrija) i Nacionalni sportski univerzitet "Vasil Levski" (Bugarska).

Cilj SERVE projekta je da poveća veštine u sportu na nivou baze, školskog obrazovanja i rekreativnog porodičnog sporta, pružajući novu stazu dvojne karijere za sportske talente. Naša uloga u ovom projektu je multifunkcionalna i proaktivna, obuhvatajući različite aspekte razvoja odbojkaškog sporta.

Aktivnosti koje će OSSRB sprovesti u sklopu ovog projekta uključuju:

  1. Prikupljanje podataka i učešće u izradi eLearning programa, digitalne platforme i mobilne aplikacije bazirane na odbojkaškim veštinama, podacima i medijima.
  2. Organizacija nacionalne radionice i treninga za trenere, kao deo naše posvećenosti unapređenju trenerskih veština i razvoju stručnog kadra.
  3. Selekcija sportista, trenera i klubova za pilot program, gde će se testirati i evaluirati novi edukativni i trenerski modeli.
  4. Sprovođenje SERVE programa za mlade sportiste i organizacija sportskih događaja za talente.
  5. Organizacija školskog eksperimenta za mlade sportiste i podrška pobedničkom timu u osnivanju STEM programa, što pokazuje našu posvećenost kvalitetnom obrazovanju mladih.
  6. Učestvovanje u izradi smernica za trening u odbojci i izveštaja o politici preporuka za dvojnu karijeru.
  7. Komunikacija i diseminacija ciljeva i rezultata projekta.

Projekat SERVE ima potencijal da transformiše način na koji razumemo i pristupamo odbojci u Srbiji, stvarajući inkluzivnu, edukativnu i zdravu sportsku sredinu za sve.

Image
Image
Image

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga