Serbian flagcirilicalatinica
Image
Image

SERVE (Smart Education Resources in Volleyball Environment) je inovativni projekat osmišljen da promoviše edukaciju kroz sport i podstakne dvojnu karijeru sportista, uspostavljajući trans-europsku mrežu odbojkaških federacija i univerziteta specijalizovanih za sportske nauke. Projekat je podržan od strane Erasmus+ Sport programa i Odbojkaški savez Srbije je jedan od ključnih partnera. Konzorcijum SERVE projekta se sastoji od pet partnera - korisnika i jednog pridruženog partnera, i to su: tri nacionalne odbojkaške federacije - Odbojkaška federacija Bugarske (Bugarska), Odbojkaški savez Srbije (Srbija), Odbojkaška federacija Hrvatske (Hrvatska) i dva univerziteta - Univerzitet u Beču (Austrija) i Nacionalni sportski univerzitet "Vasil Levski" (Bugarska).

Cilj SERVE projekta je da poveća veštine u sportu na nivou baze, školskog obrazovanja i rekreativnog porodičnog sporta, pružajući novu stazu dvojne karijere za sportske talente. Naša uloga u ovom projektu je multifunkcionalna i proaktivna, obuhvatajući različite aspekte razvoja odbojkaškog sporta.

Aktivnosti koje će OSSRB sprovesti u sklopu ovog projekta uključuju:

  1. Prikupljanje podataka i učešće u izradi eLearning programa, digitalne platforme i mobilne aplikacije bazirane na odbojkaškim veštinama, podacima i medijima.
  2. Organizacija nacionalne radionice i treninga za trenere, kao deo naše posvećenosti unapređenju trenerskih veština i razvoju stručnog kadra.
  3. Selekcija sportista, trenera i klubova za pilot program, gde će se testirati i evaluirati novi edukativni i trenerski modeli.
  4. Sprovođenje SERVE programa za mlade sportiste i organizacija sportskih događaja za talente.
  5. Organizacija školskog eksperimenta za mlade sportiste i podrška pobedničkom timu u osnivanju STEM programa, što pokazuje našu posvećenost kvalitetnom obrazovanju mladih.
  6. Učestvovanje u izradi smernica za trening u odbojci i izveštaja o politici preporuka za dvojnu karijeru.
  7. Komunikacija i diseminacija ciljeva i rezultata projekta.

Projekat SERVE ima potencijal da transformiše način na koji razumemo i pristupamo odbojci u Srbiji, stvarajući inkluzivnu, edukativnu i zdravu sportsku sredinu za sve.

Image
Image
Image

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga