Serbian flagcirilicalatinica

Vesti

Sjajne mlađe seniorke Srbije u finalu prvenstva Evrope!

MLAĐE SENIORKE – II EP 2024.

Mlađe seniorke Srbije (do 22 godine, igračice rođene 2003. i mlađe), plasirale su se u finale II EP 2024. koje se održava u Italiji! Izabranice Marijane Boričić su večeras u Lećeu, prvoj polufinalnoj utakmici nadigrale Tursku sa 3:2, po setovima 25:20, 25:23, 20:25, 17:25 i 15:10, posle 116 minuta igre.

ms14

Obe ekipe bile su maksimalno koncentrisane na startu ovog meča, što je uticalo i na to da rezultat bude izjednačen. Prvo uzbuđenje viđeno je pri rezultatu 8:7, u korist Srbije, kada je Turska serijom od 5:1, napravila lepu rezultatsku zalihu. Ipak, nije to demoralisalo izabranice Marijane Boričić, koje su ubrzo uspele da vrate u prvi set, najviše zahvaljući uspešnim servisima i efektnim blokovima. Tako je Srbija u završnici stigla do četiri meč lopte, a uskoro i do vođstva od 1:0 – 25:20.

Truska je na otvaranju drugog perioda igra zaigrala nešto agrsivnije, pa je i povela sa 8:3. Nije to za mlađe seniorke Srbije predstavljalo ni najmanju prepreku, pošto su serijom od 5:0, za koju su najzaslužniji bili odlični servisi Kesnije Tomić, poravnale rezultat. Od tog momenta Srbija je bila staložena i čekala je svoju šansu za vođstvo, a dočekala ju je pri rezultatu 15:13, za Tursku. Usledeo je tada novi nalet ekipe Marijane Boričić, koja je sa šest vezanih poena došla na korak od osvajanja i drugog seta (19:15). Naravno, Turska se nije predavala do samog kraja, ali je Srbija bila dovoljno smirena i sa 25:23, povela je sa velikih 2:0.

Turska je u trećem i četvrtom setu uspela da nadoknadi rezultatski minus i vrati se u utakmicu. Tokom većeg dela oba seta su Turkinje bile koncentrisanije, lako su dolazile do lepih rezultatskih zaliha, pa su na kraju uspele da izbore peti set.

A tamo je vođena istinska borba. Bila je Srbija sigurna u sebe i ni u jednom trenutku nije dozvolila da je loš period poremeti. Nakon uvodnog vođstva od 4:1, izabranice Marijane Boričić su povele sa 9:6. Turska se u tim trenucima nije predeala, pošto je uskoro uspela da poravna rezultat na 10:10. Međutim, još jednom je Srbija pronašla svoju igru, u potpunosti je zaustavila sve napade rivala i na kraju je sa 15:10, izborila plasman u finale!

Izjava Marijane Boričić

Izjava Branke Tice

Izjava Ksenije Tomić

Mlađe seniorke Srbije će sutra, 6. jula od 21.00 čas, u velikom finalu igrati protiv bolje ekipe iz drugog polufinala između Italije i Poljske.

Fotografije sa utakmice možete pronaći na: https://www-old.cev.eu/

Direktne prenose svih utakmica sa EP možete gledati na: //youtube.com/@federvolley.?si=6RW0Piafet09UWEY">https://youtube.com/@federvolley.?si=6RW0Piafet09UWEY

 

LEĆE (DVORANA SAN ĐUZEPE DA KOPERTINO):

PETAK, 5. JUL – POLUFINALE:

SRBIJA (B 1) – TURSKA (A 2)        3:2 (25:20, 25:23, 20:25, 17:25, 15:10)

ITALIJA (A 1) – POLJSKA (B 2)     3:1 (25:22, 25:18, 16:25, 25:22)

 

SUBOTA, 6. JUL:

FINALE:

SRBIJA – ITALIJA    20.30

 

MEČ ZA TREĆE MESTO: 

TURSKA - POLJSKA            17.30

 

Na premijernom prvenstvu Evrope, odigranom u Čerinjoli i Andriji, u Italiji, Srbija je zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. Italija je bila prvoplasirana, a Turska trećeplasirana.

 

Последњи пут измењено petak, 05 jul 2024 22:02
Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga