Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

U subotu u Velikom Gradištu premijerni memorijal u čast odbojkaške legende Miodraga Mitića

OSS – 1. MEMORIJAL „MIODRAG MIŠKO MITIĆ“

Odbojkaške veteranke i veterani iz Velikog Gradišta organizovaće 1. Memorijalni turnir „Miodrag Miško Mitić“ u čast legendarnog odbojkaškog reprezentativca. Turnir će se održati u subotu, 21. septembra. Na turniru će učestvovati 16 ekipa veteranki i veterana iz regiona, a takmičenje će početi u 9.00 časova u dvorani na Srebrnom jezeru. Finale turnira će se odigrati od 18.00 časova u dvorani u Velikom Gradištu, koja će se od subote zvati dvorana „Miodarag Mitić“.

 

mm1

 

Dr Miodrag Miško Mitić (15. 9. 1959 - 7. 2. 2022.), proslavljeni odbojkaški reprezentativac, lekar, odbojkaški trener i delegat, osvojio je sa reprezentacijom Jugoslavije bronzanu medalju na EP 1979, a igrao je i na EP 1981. i odigrao 14 utakmica na prvenstvima Evrope.

Na Olimpijskim igrama u Moskvi odigrao je 6 utakmica, a Jugoslavija je u debitantskom nastupu na OI zauzela 6. mesto.

Osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1979, zlatnu na Balkanskom prvenstvu 1981. i tri srebra na BŠ 1978, 1980. i 1982.

Sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije zauzeo je 5. mesto na EP 1977, a na Balkanskim prvenstima za juniore osvojio je 2 zlata (1975. i 1977) i 2 srebra (1976. i 1979.).

Odbojkašku karijeru je počeo 1972. u Velikom Gradištu, u OK VGSK, sa kojim je bio prvak Jugoslavije 1980, što se i danas smatra jednom od najvećih senzacija ne samo u odbojci, već i u sportu uopšte da klub iz mesta sa 6000 stanovnika postane prvak države. Posle VGSK, igrao je za Partizan, Crvenu zvezdu, belgijski Herentals i na kraju igračke karijere ponovo za VGSK, gde je počeo trenersku karijeru. Sa Partizanom je zauzeo drugo mesto na Finalnom turniru Kupa CEV 1984/1985. iza italijanskog Paninija iz Modene. Dr Miodrag Mitić je bio trener VGSK, sa povremenim pauzama, od 1996. do 2005.

Funkciju delegata na utakmicama nacionalnog prvenstva obavljao je od 2005. godine, a od 2010. do 2017. je bio supervizor CEV na utakmicama pod okriljem Evropske odbojkaške konfederacije.

Dr Miodrag Mitić je završio Medicinski fakultet u Beogradu i bio je specijalista fizijatar.

Radio je u Domu zdravlja u Velikom Gradištu i jedno vreme bio i direktor Doma zdravlja.

Dr Miodrag Mitić je bio lekar ženske seniorske reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, a njegov sin Mihajlo bio je u sastavu muške seniorske reprezentacije Srbije.

Dr Mitić je bio lekar seniorki Srbije i na EP 2013. u Nemačkoj i Švajcarskoj.

 

  • septembar 18, 2024
  • 423
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

  • Sastanak predstavnika FIVB, CEV, OSS i HOS u Lozani Sastanak predstavnika FIVB, CEV, OSS i HOS u Lozani

    FIVB

    U sedištu Svetske odbojkaške federacije u Lozani, održan je sastanak predstavnika FIVB, CEV, OSS i HOS.

  • Crvena zvezda i Vojvodina za šesti trofej u Superkupu u Smederevu Crvena zvezda i Vojvodina za šesti trofej u Superkupu u Smederevu

    SENIORI – XIV SUPERKUP SRBIJE 2025.

    Odbojkaši Crvene zvezde i Vojvodine boriće se za pehar pobednika XIV Superkupa Srbije 2025. u dvorani “Smederevo” u Smederevu u subotu, 28. septembra od 19.00 časova, uz direktne prenose na RTS 2 i TV Arena Sport.

  • Jedinstvo i TENT za prvi trofej u sezoni u Gornjem Milanovcu Jedinstvo i TENT za prvi trofej u sezoni u Gornjem Milanovcu

    SENIORKE – XII SUPERKUP SRBIJE 2025.

    Otvaranje odbojkaške sezone u Srbiji počeće utakmicom XII Superkupa Srbije 2025. u konkurenciji odbojkašica. Meč između Jedinstva iz Stare pazove i TENT-a iz Obrenovca odigraće se u dvorani “Breza” u Gornjem Milanovcu, u petak, 27. septembra od 19.00 časova, uz direktne prenose na RTS 2 i TV Arena Sport.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga