Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Veliko finale festivala „Trofej Odbojkica“ održano u Kruševcu!

VESTI IZ OSS – „ODBOJKICA“

Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, dočekao je veliko finale. Danas je u Hali sportova u Kruševcu, u saradnji sa Odbojkaškim savezom Kruševca, organizovana finalna manifestacija prve sezone, a učestovavalo je preko 700 dece iz čitave Srbije.

Današnji finalni festival otvorila je Nevena Plavšić, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i sport Grada Kruševca, a prisutni su bili i Petar Bogunović, predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine i potpredsednik Odbojkaškog saveza Srbije, Milovan Stojadinović, predsednik Odbojkaškog saveza Nišavskog okruga, Zoran Debeljković, predsednik Odbojkaškog saveza Braničevsko – Podunavskog okruga, Ljubodrag Brkić, generalni sekretar Odbojkaškog saveza Nišavskog okruga i Lazar Jović, predsednik Odbojkaškog saveza Kruševca.

okr1

Početak velikog finala upriličio je i dečiji hor “Nada Popović”, koji je izveo himnu Srbije, Bože pravde.

Sa mališanima se danas družila i kompletna ženska kadetska reprezentacija Srbije, koja je slobodan dan tokom dugih priprema za Balkanijadu i Evropsko prvenstvo, odlučila da iskoristi kako bi upriličila današnju manifestaciju. Takođe, Andrija Vulikić, tehničar subotičkog Spartaka i povremeni reprezentativac Srbije, bio je deo današnjeg druženja.  

Kao i obično, mališani su igrali mini-odbojku na četiri terena, učestvovali u arenama izazova gde su se dokazali u veštinama sa loptom i vežbama fizičke kulture. Rešavali su zadatke primerene njihovom uzrastu u okviru naše “Odbojkica mozgalice”, upoznali su i maskote naših partnera iz Vodavode i dobili specijalne nalepnice sa Vodavoda superherojima i rešavali slagalicu. Baš kao što je to bio slučaj i na prethodnim turnirima, veliki broj roditelja, baka i deka, ostalih članova porodice i drugara, bodrilo je svoje najmilije, što je dodatno ulepšalo današnju manifestaciju.

Na kraju, svi učesnici finalne manifestacije dobili su zlatne medalje, koje su podelile kadetkinje Srbije, ali i svi prisutni odbojkaški radnici. Pored odličja, mališani su dobili diplome, sakupljali su interesantne stikere za svoja postignuća, a najsrećniji i najveštiji su kućama poneli i lepe darove od kompanije PEAK i Odbojkaškog saveza Srbije.

Inovativni koncept “Odbojkica”, za decu uzrasta od 10 do 12 godina, koji je krenuo u decembru iz Knjaževca, gde se preko 300 mališana iz cele Srbije družilo, igralo mini-odbojku, zabavljalo u sportsko-rekreativnim izazovima i animiralo uz zabavne i edukativne sadržaje, pokazao se kao izvanredna ideja. Iz meseca u meseca, organizaciju su preuzili Obrenovac, Gornji Milanovac, Leskovac, Zlatibor i Bijeljina, da bi se danas u Kruševcu na sjajan način okončala prva sezona u kojoj je učestvovalo više od 3000 dece iz cele Srbije, ali i iz Republike Srpske.  

Ideja koncepta uz moto "IGRAMO SE I SVI POBEĐUJU" je tokom prethodnih sedam meseci i dobila svoju potvrdu. Deca u najmlađem uzrastu, imali su priliku da se igraju i zabave u atmosferi koja promoviše vrednosti za koje se mi, kao savez, zalažemo.

Pridružite nam se i rastimo zajedno, jer nas uskoro očekuju nove avanture. Vidimo se u sledećoj sezoni!

  • jun 9, 2024
  • 485
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

  • Srbija treći put u istoriji sa dve reprezentacije na Olimpijskim igrama Srbija treći put u istoriji sa dve reprezentacije na Olimpijskim igrama

    SENIORKE I SENIORI – XXXIII OLIMPIJSKE IGRE 2024.

    Ženska i muška seniorska reprezentacija Srbije treći put u istoriji igraće zajedno na Olimpijskim igrama. Prvi put su seniorke i seniori zajedno igrali 2008. u Pekingu, a zatim i 2012. u Londonu. Posle 12 godina pauze u Parizu će seniorke i seniori igrati zajedno na 16. olimpijskom turniru u odbojci. Seniorke i seniori su na Olimpijskim igrama do sada osvojili ukupno 4 medalje. Seniorke su osvojile srebro 2016. u Rio de Žaneiru i bronzu u Tokiju 2021, dok su seniori osvojili bronzu 1996. u Atlanti i zlato u Sidneju 2000.

  • Ministar Gajić predao zastave Republike Srbije Maji Ognjenović i Urošu Kovačeviću Ministar Gajić predao zastave Republike Srbije Maji Ognjenović i Urošu Kovačeviću

    MINISTARSTVO SPORTA – OSS

    Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije predao je danas zastave Republike Srbije Maji Ognjenović i Urošu Kovačeviću, kapitenima ženske i muške seniorske reprezentacije Srbije, učesnicima Olimpijskih igara u Parizu.

  • Predsedništvo OSS donelo odluku o imenovanju trenera mlađih kategorija u konkurenciji odbojkaša Predsedništvo OSS donelo odluku o imenovanju trenera mlađih kategorija u konkurenciji odbojkaša

    OSS – PREDSEDNIŠTVO

    Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije donelo je odluku o imenovanju prvih trenera nacionalnih selekcija u konkurenciji pionira, kadeta i juniora.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga