Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Tijana Bošković najuspešnija sportistkinja Srbije u timskim sportovima, seniorke Srbije 12. put najbolji ženski tim u izboru OKS

OLIMPIJSKI KOMITET SRBIJE

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, dvostruki uzastopni svetski prvak i osvajač bronzane medalje na IV Ligi nacija 2022, 12. put je proglašena za najbolji ženski tim u Srbiji, u izboru Olimpijskog komiteta Srbije, na svečanosti proglašenja najuspešnijih sportista, održanoj u Domu Narodne Skupštine u Beogradu. Tijana Bošković, kapiten i korektor ženske seniorske reprezentacije Srbije, proglašena je za najuspešniju sportistkinju Srbije u timskim sportovima za 2022. godinu.

 

Jeleni Nikolić, prvom potpredsedniku OSS, nagradu za najuspešniji ženski tim Srbije uručio je Žarko Zečević, potpredsednik OKS.

 

oks5

 

Odbojkaški savez Srbije su na svečanosti predstavljali Đula Mešter, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i Jelena Nikolić, prvi potpredsednik OSS.

Svečanosti u Domu Narodne Skupštine prisustvovali su i Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, Zoran Gajić, ministar sporta u Vladi Republike Srbije, Marko Kešelj, državni sekretar za sport, Božidar Maljković, predsednik OKS, i Aleksandar Boričić, predsednik CEV-a.

 

 

Izjava Đule Meštera

Izjava Jelene Nikolić

 

 

Tijana Bošković nije bila u mogućnosti da prisustvuje ceremoniji, ali se prisutnima obratila putem video poruke. Ovo je Tijani prva nagrada za najuspešniju sportistkinju u timskim sportovima, a pre toga je 2018. i 2019. godine dobila priznanje za najuspešniju sportistkinju godine. Takođe, Tijana Bošković je 2017. godine dobila priznanje za najuspešniju mladu sportistkinju u izboru OKS.

Ivana Vuleta, skakačica u dalj, osvajačica zlatne medalje na Svetskom dvoranskom prvenstvu i prvakinja Evrope, proglašena je za najuspešniju sportistkinju Srbije 2022, po treći put u karijeri.

Zurabi Datunašvili, rvač grčko-rimskim stilom do 87 kilograma, prvak sveta sa prvenstva u Beogradu 2022, proglašen je za najuspešnijeg sportistu Srbije u 2022.

 

 

Basket 3x3 reprezentacija Srbije, prvak Evrope i sveta, je najuspešniji muški tim.

Dragan Jović, trener tekvondo reprezentacije Srbije, proglašen je za najboljeg trenera u 2022.

Adrijana Vilagoš, bacačica koplja, dobitnik je priznanja „Najuspešniji mladi sportista Srbije – Bobana Momčilović Veličković“ za 2022.

Dušan Maravić, osvajač zlatne olimpijske medalje i nekadašnji fudbaler i reprezentativac Jugoslavije, dobitnik je nagrade „Trofej Olimpijsko srce – General Đukić“.

 

oks1

 

  • decembar 26, 2022
  • 1123
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Сродни чланци

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga