Serbian flagcirilicalatinica

Seniorke

Gvideti: Veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem sa radom

SENIORKE

Đovani Gvideti, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, u subotu je sa klupe predvodio Vakifbank u pobedi nad Ezadžibašijem, vrednoj osvajanja Lige šampiona.

Neposredno nakon utakmice, novi selektor Srbije je podelio svoje prve utiske nakon osvajanja najelitnijeg evropskog takmičenja.

„Mislim da smo bili veoma fokusirani i motivisani tokom čitave utakmice. Igrali smo odlično i uspeli smo da nateramo protivnika da nema rešenje za Paulu Egonu. Naš tehničar je to uvideo i slao joj odlične lopte, što je ona znala da iskoristi. Osvajanje ovog trofeja je kruna sezone, koja je bila veoma naporna“, rekao je Gvideti.

cl35

Italijanski stručnjak, samo nekoliko dana nakon finala, dolazi u Srbiju, gde započinje novi izazov i seda na klupu svetskog prvaka. 

„Veoma sam uzbuđen. Uskoro dolazim u Beograd i odmah krećemo sa radom. Srbija ima neverovatnu grupu igračica. Maja (Ognjenović) je odličan primer za to. Kada ekipi ne ide, ona uvek pronađe rešenje. Isto tako i Bojana (Drča), ali i ostale igračice na različitim pozicijama. Ponavljam, veoma sam uzbuđen i jedva čekam da počnem sa radom“, zaključio je Gvideti.

Žensku seniorsku reprezentaciju Srbije ove godine očekuje Liga nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Prvu zvaničnu utakmicu, u okviru Lige nacija 2023, seniorke Srbije igraju protiv Sjedinjenih Američkih Država u sredu, 31. maja, od 16.00 časova u Antaliji.

  • maj 24, 2023
  • 1758
Објављено у Seniorke
Оцените овај чланак
(2 Гласова)

Сродни чланци

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga