Serbian flagcirilicalatinica

In memoriam

IN MEMORIAM – RADOVAN RULE RADULOVIĆ

IN MEMORIAM

RADOVAN RULE RADULOVIĆ

(1952 – 2023.)

U Kraljevu je iznenada u 71. godini preminuo Radovan Radulović – Rule, bivši odbojkaš i trener kraljevačke Ribnice.

 

rradulovic

 

Bio je član najsjajnije generacije odbojkaša iz grada na Ibru, one sa kojom je počeo uzlet kluba koji će 1974. godine prvi put zaigrati u eliti ondašnje SFRJ i zbog koje je izgrađena hala sportova na Ibarskom keju, popularna „kutija šibica“. Rule Radulović je rođeni Kraljevčanin, osim izuzetne sportske karijere, bio je dugogodišnji direktor Doma društvenih organizacija. Ipak, odbojka mu je bila njegova porodica, OK Ribnica njegova druga kuća. Posle odličnih rezultata kao igrač, posvetio se trenerskoj karijeri, izbrusio je na desetine vrhunskih igrača, radio studiozno i bio jedan od prvih koji je unosio novine u odbojkaški trening.

Bio je i odbojkaški sudija i delegat, kasnije i predsednik Opštinskog odbojkaškog saveza Kraljevo. Video je više i bolje od drugih, pa je osamdesetih i devedestih godina prošlog veka osnovao školsku ligu grada u odbojci, a baš tu se pojavila neka od najpoznatijih imena jugoslovesnke i srpske odbojke. Pomagao je znanjem i iskustvom odbojkaške klubove u Novom Pazaru, Trsteniku, Gračacu, organizovao neke od prvih odbojkaških kampova na teritoriji ondašnje države.

Radovan Radulović je sahranjen u ponedeljak 4. decembra na starom groblju u Kraljevu u prisustvu porodice, rodbine, svojih saigrača iz generacije i velikog broja Kraljevčana koji su ga ispratili do večne kuće.

  • decembar 5, 2023
  • 282
Објављено у In memoriam
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga