Serbian flagcirilicalatinica

In memoriam

IN MEMORIAM - VLADIMIR ŠIŠKA

IN MEMORIAM

VLADIMIR ŠIŠKA

(1950 – 2021.)

Vladimir Šiška, potpredsednik UO OK Vojvodina i potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, preminuo je u 71. godini u Novom Sadu od posledica virusa korona.

Sportska scena ostala je siromašnija za vrsnog sportskog radnika, koji je sav svoj život posvetio sportu, a najvećim delom odbojci. Bio je privrženi i predani saradnik, rukovodilac, prijatelj, pomagao je jednako finansijski i organizaciono.

vsiska1

Vladimir Šiška je rođen 1950. godine u Novom Sadu. Po zanimanju je bio stomatolog. Bio je direktor „Mladinske knjige“, „Foruma“ i „Prosvete“ iz Beograda do 1990, kada je postao predsednik Holding kompanije „Š Panonija komerc“. Vladimir Šiška je bio predsednik OK Vojvodina u sezoni 1992/93. kada je potpisan prvi ugovor o generalnom sponzorstvu, sa tada moćnom „Š Panonijom komerc“. Upravo je on kao čelni čovek kompanije pomogao da saradnja bude uspostavljena. Kompanija je sve svoje resurse stavila u službu kluba, pa je na taj način realizovano i finansiranje sportskog programa, smeštaja, ishrane, priprema... Bio je to početak meteorskog uspona crveno – belih u svim segmentima. Šiškino delovanje i podrška klupskom rukovodstvu bili su od velike važnosti, jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi oko Vojvodine.

Uvek je pre sebe, isticao zasluge klupskih pregalaca, ali je i njegova podrška znatno uticala na stvaranje sjajne organizacije. I posle odlaska sa mesta predsednika ostao je uz klub, pomagao finansijski, organizaciono, kao i u kontaktima sa novim poslovnim saradnicima, uticajnim ljudima, rukovodiocima kompanija koje su kasnije bile deo sponzorskog pula. Bio je deo i velikog uspeha 1996, kada je Vojvodina osvojila treće mesto u Ligi šampiona.

U Upravni odbor odbojkaškog šampiona ušao je ponovo 2013. godine, kao potpredsednik i sa Nikolom Salatićem, tada novim generalnim direktorom, napravio korake i poslovne poteze, koji su Vojvodini ponovo doneli apsolutnu vladavinu na terenu. Od tada je zaokružio dva olimpijska ciklusa u OK Vojvodina, a pored šampionskih titula, voleo je da ističe evropski uspeh, osvajanje CEV Kupa izazivača 2015.

Bio je čovek sporta, za koji je radio, kako je voleo da govori, od 7 do 23 časa i drugačije nije umeo. U mlađim danima takmičio se u nekoliko sportskih disciplina. Od 2013. bio je predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada. Pomagao je mnoge klubove, sportove i saveze, bio je član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, član rukovodstva KK Vojvodina, BK Vojvodina, angažovan i u STK Novi Sad...

Komemoracija povodom smrti Vladimira Šiške održaće se u subotu, 15. maja u 12.00 časova u amfiteatru SPC „Vojvodina“ u Novom Sadu.

Vladimir Šiška će biti sahranjen u subotu, 15. maja u 14.15 časova na Novom groblju u Novom Sadu.

  • maj 11, 2021
  • 399
Објављено у In memoriam
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  Lukoil in line Eng correct color WEB 01
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga