Serbian flagcirilicalatinica

CEV

Pravo učešća u Evropskim kupovima 2022. imaju 4 kluba iz Srbije – poslate prijave za dve “specijalne pozivnice”

SENIORKE I SENIORI – EVROPSKI KUPOVI 2022.

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je broj mesta po Federacijama za učešće u Evropskim kupovima 2022. Srbija, na osnovu plasmana ima po 2 mesta u obe konkurencije i to po jedno u Ligi šampiona i po jedno u Kupu izazivača, a OSS je poslao prijave za 2 “specijalne pozvinice” (wild card), po jednu u obe konkurencije za Kup izazivača.

U CEV Ligi šampiona 2022. u konkurenciji odbojkašica Srbiju će predstavljati Ub, prvak Srbije, u kvalifikacijama, dok će u konkurenciji odbojkaša, u grupnoj fazi igrati Vojvodina NS seme iz Novog Sada, prvak Srbije.

Za takmičenje u Kupu izazivača 2022. prijavljeni su pobednici Kupa Srbije 2021, Železničar iz Lajkovca u konkurenciji odbojkašica i Ribnica iz Kraljeva u konkurenciji odbojkaša, sa mogućnošću da oba tima pređu u Kupu CEV u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.

Odbojkaški savez Srbije je poslao prijave za “specijalne pozvinice” (wild card) u Kupu izazivača za TENT iz Obrenovca u konkurenciji odbojkašica i Niš u konkurenciji odbojkaša, na osnovu plasmana na tabeli Banka Poštanska štedionica Superlige 2020/2021.

Prilikom sastavljanja CEV rang liste za učešće u Evropskim kupovima 2022. korišćeni su rezultati tokom tri godine takmičenja (2018, 2019, 2020), bez rezultata iz prošle sezone, koji će se računati za takmičenje u 2023.

U Evropskim kupovima 2018. Srbija je imala 8 mesta, a nastupilo je šest klubova, u takmičenju 2019. Srbija je mogla da prijavi 8 klubova, a igrala su samo 4 i konačno u Evropskim kupovima 2020. Srbija je imala 7 mesta, a nastupio je samo 1 klub.

Odustajanje srpskih klubova od učešća je uslovilo smanjen broj ekipa za Evropske kupove 2022, iako su srpski klubovi ove godine postigli odlične rezultate na međunarodnoj sceni. Efekti tih rezultat videće se na trogodišnjoj listi za Evropske kupove 2023. i još više u 2024. i 2025. ukoliko se nastavi trend dobrih rezultata i prijavljivanja za učešće.

Svi učesnici Evropskih kupova 2021. imali su finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država Srbija. Učesnici Evropskih kupova su imali pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

Srbija se na rang listi Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica nalazi na 18. mestu, a u konkurenciji odbojkaša na 9. mestu.

Na rang listi za Kup CEV i Kup izazivača, Srbija je  u obe konkurencije na 25. mestu.

Žreb za Evropske kupove 2022. održaće se u petak, 25. juna u 12.30 časova u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu.

Tradicionalno Gala veče CEV održaće se u petak, 24. septembra u Ljubljani.

cev1

  • jun 3, 2021
  • 2742
Објављено у CEV
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga