Serbian flagcirilicalatinica

Vesti iz OSS

Održan prvi turnir projekta „Odbojkica“!

VESTI IZ OSS – „ODBOJKICA“

Danas je u Knjaževcu održan prvi turnir novog projekta Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom „Odbojkica“. U hali Osnovne škole „Dimitrije Todorović Kaplar“, preko 300 devojčica i dečaka iz četiri odbojkaška regiona sa centrima u Nišu, Kraljevu, Leskovcu i Zaječaru, takmičilo se kako u mini-odbojci, tako i u drugim odbojkaškim disciplinama. 

Ideja koncepta uz moto "IGRAMO SE I SVI POBEĐUJU" ima za cilj da se deci, u najmlađem uzrastu, pruži prilika da se igraju i zabave u atmosferi koja promoviše vrednosti za koje se mi, kao savez, zalažemo.

Kako odbojka važi za jedan od retkih sportova koji i dalje gaji fer-plej igru, danas nije bilo poraženih ekipa. Naime, timovi koji su bili pobednici u mečevima četiri na četiri, dobijali su nalepnice, koje su mališani lepili na veliki baner. Sa druge strane, ekipe koje su izgubile u utakmicama „mini“ odbojke, imale su novu šansu da u „Areni izazova“, u sklopu koje su se takmičile u raznim veštinama sa loptom, takođe dobiju nalepnice i budu pobednici.

tov2

Upravo o tome govori i Milan Vujačić, koordinator projekta „Odbojkica“.

„Odbojkica je jedan svojevrstan koncept u okviru kojeg, uz igru, druženje, zabavu, ali i edukativne sadržaje, deca usvajaju zdrave vrednosti. Odbojkica je afirmativna, deca se nadmeću u jednom pozitivnom okruženju i u sportskom duhu, ali bez ikakvog pritiska. Svi znamo da sportska nadmetanja sa sobom nose i poraze, ali mi to ne zovemo tako, jer su porazi kod nas zamalo pobede. Tako da, oni koji pobeđuju raduju se, dok oni koji gube ne tuguju, već imaju prilike da se dokažu i pokažu u okviru drugih veština sa loptom, da budu kreativni i naprave neke slike za pamćenje, ali i da steknu neka nova znanja. Na kraju celokupnog dana naših festivala koje ćemo organizovati po celoj Srbiji, cilj nam je da deca izađu iz sala sa osmehom na licu i sa iskustvima koja će želeti da ponove“.

Pored ovih sportskih događaja, deca uzrasta od 10 do 12 godina imala su priliku da ovaj divan sportski dan upotpune slikom u „Foto areni“, gde su pozirala uz trofej Svetskog prvenstva, koji su seniorke Srbije odbranile prošle godine u Holandiji. 

tov4

Međutim, to nije bilo sve od iznenađenja za mališane koji su se danas družili, ali i takmičili kao pravi šampioni. Svaki učesnik je po završetku programa dobio diplomu na kojoj je bilo prostora da zalepi osvojene individualne, ili timske nalepnice. Upravo će ta diploma predstavljati još jednu u nizu uspomena, koja će deci kroz nekoliko godina buditi lepa sećanja na druženje koje je organizovao Odbojkaški savez Srbije.

„Zanimljivo je da u Odbojkici nema medalja. Deca dobijaju jednu interaktivnu diplomu na kojoj će lepiti stikere u odnosu na to kako su prošli na odbojkaškom terenu, da li imaju prvu, drugu, treću pobedu, ili zamalo pobedu, kako nazivamo poraz. Takođe i za Foto areni smo pripremili određene stikere, u kojoj će dečica imati priliku da se slikaju sa peharom svetskog prvaka“, rekao je Saša Mitić, tehnički organizatora projekta „Odbojkica“.

tov3

Pored dece na terenu, veliki broj njih našlo se i na tribinama školske sale u Knjaževcu. Zajedno sa roditeljima, ali i bakama i dekama, ostalim članovima porodice i prijateljima, prvom turniru projekta „Odbojkica“ danas je prisustvovalo preko 500 gledalaca, što je samo upotpunilo čitav događaj.

Svoje mišljenje o novo projektu iznela je i Teodora Mladenović, trener OK Viner iz Bora.

„Ovakav turnir veoma znači deci, jer je ovo njihova prilika da se uvežbaju, da vide zapravo šta je odbojka i kako je igrati protiv drugih ekipa, a ne samo na treningu. Sve što se dešava i pored terena je veoma bitno, pre svega druženje, ali i sportska kultura. Na kraju, svakako da znači i za nas trenere, koji se na ovaj način učimo“.

Sledeće viđanje zakazano je za kraj januara u Obrenovcu, a tačan datum drugog turnira biće naknadno određen. Nakon toga, naš veseli karavan nastaviće da prolazi Srbijom organizujući festivale barem jednom mesečno, sve do početka juna, kada je planirana velika završna svečanost u Beogradu.

Galeriju najlepših fotografija sa prvog turnira projekta odbojkica možete pogledati na: https://www.ossrb.org/galerija-fotografija/item/2410-galerija-fotografija-turnir-odbojkica-knjazevac-16-12-2023.html

Pridružite nam se i rastimo zajedno!

tov6

tov

tov5

  • decembar 16, 2023
  • 435
Објављено у Vesti iz OSS
Оцените овај чланак
(1 Глас)

Сродни чланци

  • Predsedništvo OSS donelo odluku o imenovanju trenera mlađih kategorija u konkurenciji odbojkašica Predsedništvo OSS donelo odluku o imenovanju trenera mlađih kategorija u konkurenciji odbojkašica

    OSS – PREDSEDNIŠTVO

    Predsedništvo Odbojkaškog saveza Srbije donelo je odluku o imenovanju prvih trenera nacionalnih selekcija u ženskoj pionirskoj, kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.

  • Četvrti turnir projekta „Trofej Odbojkica“ održan u Leskovcu! Četvrti turnir projekta „Trofej Odbojkica“ održan u Leskovcu!

    VESTI IZ OSS – „ODBOJKICA“

    Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, stigao je i u Leskovac. Danas je u Sportskoj hali Partizan u Leskovcu organizovana nova, četvrta po redu, manifestacija, a učestovavalo je preko 450 dece iz preko 30 klubova sa 35 ekipa (25 ženskih i 10 muških) koji pripadaju regionalnim centrima Beograd, Kragujevac, Leskovac, Niš, Zaječar i Kosovo i Metohija, od čega je bilo preko 100 dečaka i 100 naših mališana sa Kosova i Metohije. 

  • Treći turnir projekta „Trofej Odbojkica“ održan u Gornjem Milanovcu! Treći turnir projekta „Trofej Odbojkica“ održan u Gornjem Milanovcu!

    VESTI IZ OSS – „ODBOJKICA“

    Karavan mladosti, zabave, veselja, igre i sporta, u okviru festivala Odbojkaškog saveza Srbije pod nazivom “Trofej Odbojkica”, stigao je i u Gornji Milanovac. Danas je u hali Sportskoj hali “Breza” u Gornjem Milanovcu organizovana nova, treća po redu, manifestacija, a učestovavalo je preko 500 dece iz 30 klubova koji pripadaju regionalnim centrima Beograd, Zlatibor, Kraljevo, Kragujevac i Zaječar.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga