>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Prvenstvo u Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju od 23. septembra do 02. oktobra

SENIORKE – XXVII EP 2011.

 

U hotelu NH u Luksemburgu juče je održan sastanak predstavnika Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaške federacije Italije sa predstavnicima CEV povodom organizacije XXVII EP 2011. u konkurenciji seniorki, na kome je potvrđeno da će se šampionat Evrope odigrati od 23. septembra do 02. oktobra u Beogradu, Zrenjaninu, Monci i Busto Arsiciju. Aleksandar Boričić, predsednik OSS i potpredsednik CEV, predvodio je delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije u kojoj su bili Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, Snežana Mišić, administrativni direktor OSS i Dragutin Ćuk, tehnički direktor OSS. Italiju je predstavljao Karlo Magri, predsednik Odbojkaške federacije Italije, a Evropsku odbojkašku konfederaciju Andre Mejer, predsednik CEV i Jan Hronek, potpredsednik CEV i predsednik žirija XXVII EP 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

Šampionat će se odigrati od 23. septembra do 02. oktobra. Dve grupe će svoje utakmice igrati u Srbiji, u Beogradu i Zrenjaninu, dok će u Italiji domaćini biti Monca i Busto Arsicio.

Polufinale i finale XXVII EP 2011. odigraće se u dvorani Pionir u Beogradu.

 

- Dogovorili smo se sa prijateljima iz Italije da zajednički organizujemo šampionat, što je samo posledica odlične saradnje tokom prethodnih 20 godina, a 2005. smo praktično sve sjedinili zajedničkom organizacijom šampionata Evrope za seniore što je, svedoci smo, postal praksa ne samo u odbojci, već i u ostalim sportovima. Takođe, imamo iste ideje kako da promovišemo odbojku na moderan način i uvereni smo da će prvenstvo naredne godine biti više nego uspešno. – naglasio je Aleksandar Boričić, predsednik OSS.

 

- Ovaj šampionat će na svoj način biti samo nastavak onoga što smo zajedno sa Srbijom već uradili pre pet godina. Bili smo prvi koji smo testirali formula koja se pokazala izuzetno uspešnom u to vreme i siguran sam da ovo neće biti poslednji put da sarađujemo sa prijateljima iz Srbije. – istakao je Karlo Magri, predsednik Odbojkaške federacije Italije.

 

U saopštenju CEV se posebno navode očekivanja da će marketinška kampanja biti uspešna zahvaljujući Kompaniji “Vip mobile”, generalnom sponzoru OSS, čiji će udeo u promociji šampionata biti od izuzetno velikog značaja.

Žreb grupa za XXVII EP 2011. održaće se u Vili Reale u Monci u novembru ili decembru ove godine, a tačan datum će naknadno biti saopšten.