>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Seniorke Srbije posetile Kamp Odbijkaškog saveza Republike Srpske na Palama

SENIORKE – OI 2020. – INTERKONTINENTALNE KVALIFIKACIJE

 

Članovi ženske odbojkaške reprzentacije Srbije posetile su juče Kamp Odbijkaškog saveza Republike Srpske koji se održava u Palama u okviru "Letnje škole sporta" Ministarstva porodice omladine i sporta u Vladi Republike Srpske.

 

 

 

 

 

Kamp su posetile Maja Ognjenović, Tijana Bošković i Brankica Mihajlović kao i članovi stručnog štaba ženske odbojkaške reprzentacije Srbije.

Dan pre, u nedelju 14. jula, na otvaranju kampa bili su Zoran Gajić predsednik OSS, Ivan Knežević generalni sekretar OSS, Đula Mešter prvi potpredsednik OSS, Rašo Milić predsednik Skupštine OSS, Petar Bogunović predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine, kao i Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske sa njegovim saradnicima, Boško Jugović načelnik Opšptine Pale, Miroslav Lučić predsednik Skupštine Grada Istočno Sarajevo i Milutin Popović predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske.

Predjednik Odbojkaškog saveza Srbije tim povod je naglasio da je kamp proizvod zajedničkog truda ljudi iz dva saveza:

- Pre svega želim da kažem da je ovo produkt zajedničkog rada svih nas, i Srbije i Republike Srpske i Vojvodine gde je Vladimir Batez pokrajnski sekretar za sport. Sve snage iz Srbije smo okrenuli ka organizaciji ovog kampa. Veoma je važno da ova deca igraju odbojku, da napreduju, i da se neki od njih afirmišu u reprezentaciju koju oni izaberu, a svi znamo da je njihov prvi izbor Srbija – rekao je Gajić.

Pokrajinski skretarijat za sport i omladinu Vojvodine donirao je Odbojkaškom savezu Republike Srpske 100 lopti Mikasa MVA 200, a Upravni odbor OSRS odlučio je da se te lopte uruče klubovima iz Odbojkaškog saveza  koji se takmiče u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

- Ja bih pre svega iskoristio priliku da se zahvalim Ministarstvu porodice omladine i sporta na pozivu da uzmemo učešće u ovom kampu. Naravno da postoji izvanredna saradnja sa Odbojkaškim savezom Republike Srpske. Mi smo spremili kao podršku ovom kampu jednu donaciju. Poslali smo i jedan broj dece da budu učesnici ovog kampa. Svi znamo koliko je Republika Srpska za nas važna u odbojkaškom smislu. Već nekoliko godina seniorske selekcije dolaze ovde na pripreme i siguran sam da će se to nastaviti u budućnosti. Mnogo igrača i igračica je poreklom sa ovih prostora, spomenuo bih Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović koje su trenutno vodeće igračice Srbije, a bile su učesnice ovog kampa – rekao je Batez.

U toku svečanog otvaranja, opremu su uručili pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vojvodine Vladimir Batez i predsednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović prvoj grpi klubova i to:  ŽOK „Bimal-Jedinstvo“ Brčko, OK „Mladost“ Brčko,   OK „HE na Drini“ Višegrad, Muškom OK Maglić Foča, Ženskom klubu „Maglić“ Foča , OK „Radnik“ Bijeljina i OK „Modriča“ Modriča.

 

 

Izjava Milutina Popovića, predsednika OSRS

 

Izjava Dragana Jaćimovića, pomoćnika Ministarstva za sport u ministarstvu porodice, omladine i sporta Repubike Srpske

 

Izjava Maje Ognjenović, kapitena Srbije

 

Izjava Brankice Mihajlović, primača Srbije

 

Izjava Tijane Bošković, korektora Srbije