>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Poznati svi učesnici – Žreb 20. jula u Minsku

JUNIORI – XXII EP 2010.

 

Poznati su svi učesnici XXII EP 2010. u konkurenciji juniora, koje će se odigrati u Mogiljevu i Bobrujsku, u Belorusiji od 28. avgusta – 05. septembra. Direktan plasman na šampionat izborili su Belorusija, organizator, Francuska, Nemačka i Rusija, tri prvoplasirane selekcije sa XXI EP 2008, zatim Srbija, Bugarska, Poljska i Turska, pobednici grupa II runde kvalifikacija, kao i Španija (E 1), Holandija (E 2), Belgija (F 1) i Italija (F 2). Žreb za XXII EP 2010, koje će se odigrati u Mogiljevu i Bobrujsku, u Belorusiji od 28. avgusta – 05. septembra, obaviće se 20. jula u Minsku.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Žrebom će 12 selekcija biti podeljene u dve grupe.

U prvom šeširu će biti Francuska (šampion Evrope 2008.) i Nemačka (vicešampion Evrope 2008.).

U drugom šeširu će se naći Belorusija (organizator) i Rusija (bronzana sa EP 2008.).

U trećem šeširu će biti četiri selekcije koje su osvojile prva mesta na turnirima II runde kvalifikacija: Srbija, Bugarska, Poljska i Turska.

U četvrtom šeširu će biti selekcije koje su plasman izborile u III rundi kvalifikacija: Španija (E 1), Belgija (F 1), Holandija (E 2) i Italija (F 2).

Po pravilima CEV, ekipe koje će igrati u istoj grupi u III rundi kvalifikacija ne mogu biti u istoj grupi na šampionatu Evrope, a takođe ni pobednici grupa. To znači da će u jednoj grupi na EP 2010. biti Španija (pobednik E grupe, E 1) i Italija (drugoplasirana selekcija iz F grupe, F 2), a u drugoj grupi Belgija (pobednik F grupe, F 1) i Holandija (drugoplasirana selekcija iz E grupe, E 2).