>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Slobodan Milošević i Dragomir Gerasimović supervizori CEV – šestoro sudija iz Srbije delegirano za mečeve Evropske lige

CEV – EVROPSKA LIGA 2015.

 

Narednog vikenda počinje Evropska liga 2015. u konkurenciji odbojkaša, a na program će biti utakmice u A grupi. Takmičenje u B grupi počeće 10. jula, dok će odbojkašice startovati 31. jula. Srbiju će u Evropskoj ligi 2015. predstavljati Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, i Dragomir Gerasimović, koji će biti supervizori CEV, kao i šestoro sudija: Goran Gradinski, Nenad Davidović, Ivan Lazarević i Mirko Janković, međunarodne sudije, i Stanislava Simić i Tomislav Popović, kandidati za međunarodne sudije iz Srbije.

U konkurenciji odbojkašica igraće šest selekcija: Turska, Poljska, Izrael, Grčka, Mađarska i Gruzija. Odbojkašice će takmičenje u grupi početi 31. jula, a završiti 29. avgusta. Plasman u polufinale će izboriti 4 najuspešnije selekcije. U polufinalu (3. i 6. septembra) igraće se dve utakmice, a prva će biti na terenu slabije plasirane ekipe. Igraće A 1 – A 4 i A 2 – A 3. Finalne utakmice su na programu 10. i 13. septembra.

U konkurenciji odbojkašica tokom I vikenda, Ivan Lazarević, međunarodni sudija iz Srbije, sudiće utakmice između Izraela i Poljske u Ranani, a Stanislava Simić, kandidat za međunarodnog sudiju iz Srbije, delegirana je za mečeve Mađarska – Gruzija u Bekeščabi. U okviru II vikenda, Tomislav Popović, kandidat za međunarodnog sudiju iz Srbije, sudiće mečeve Turska – Mađarska u Ankari, dok će Nenad Davidović, međunarodni sudija iz Srbije, suditi utakmice IV vikenda Turska – Poljska u Izmiru.

U konkurenciji odbojkaša, u A grupi će igrati Poljska, BJR Makedonija, Estonija, Austrija i Danska, a u B grupi Slovenija, Grčka, Belorusija, Hrvatska i Rumunija.

U konkurenciji odbojkaša takmičenje po grupama će početi 3. jula, a završiće se 9. avgusta. Finalni turnir će se odigrati 15. i 16. avgusta u Poljskoj. Plasman na Finalni turnir izboriće, pored Poljske, po dve prvoplasirane ekipe iz obe grupe i najbolja drugoplasirana selekcija. Parovi polufinala biće određeni žrebom po završetku takmičenja po grupama.

U konkurenciji odbojkaša, Dragomir Gerasimović će biti supervizor CEV na mečevima III vikenda A grupe BJR Makedonija – Izrael u Skoplju, Goran Gradinski, međunarodni sudija iz Srbije, sudiće utakmice I vikenda B grupe Hrvatska – Belorusija u Rovinju, Slobodan Milošević, generalni sekretar OSS, biće supervizor CEV na mečevima III vikenda B grupe Turska – Rumunija u Čanakaleu, Mirko Janković, međunarodni sudija iz Srbije, određen je za arbitra utakmica IV vikenda B grupe Grčka – Belorusija u Lamiji, dok će Dragomir Gerasimović biti supervizor CEV na mečevima V vikenda B grupe Slovenija – Grčka u Mariboru.

Pobednici Evropskih liga 2015. ostvariće pravo na učešće u Gran Priju 2016. (odbojkašice) i Svetskoj ligi 2016. (odbojkaši).