>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Seniorke sutra ujutro putuju u Bugarsku – Vladisavljev saopštio spisak igračica

SENIORKE – V EVROPSKA LIGA 2013.

 

Ženska seniorska reprezentacija Srbije, trostruki pobednik Evropske lige, osvajač bronzane medalje sa prošlogodišnjeg takmičenja i aktuelni prvak Evrope, u okviru priprema za V Evropsku ligu 2013, odigraće dve prijateljske utakmice protiv Bugarske. Seniorke Srbije sutra ujutro, iz Rume, putuju u Sofiju. Aleksandar Vladisavljev, prvi trener seniorki Srbije u Evropskoj ligi 2013, saopštio je spisak igračica (14), koje će igrati protiv Bugarske.

 

 

 

 

 

 

Na spisku su:

 

TEHNIČARI: OLGA RAONIĆ (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I LANA DABIĆ (MILUZ, FRANCUSKA).

 

KOREKTORI: ADELA HELIĆ (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I IVANA LUKOVIĆ (OLIMPIJAKOS ATINA, GRČKA).

 

LIBERA: NINA ROSIĆ (VOLERO CIRIH, ŠVAJCARSKA) I TEODORA PUŠIĆ (CRVENA ZVEZDA).

 

BLOKERI: JOVANA STEVANOVIĆ (CRVENA ZVEZDA), MAJA SAVIĆ (VIZURA VOL ART) I SOFIJA MEDIĆ (NIS SPARTAK, SUBOTICA).

 

PRIMAČI: JELENA BLAGOJEVIĆ (FOPAPEDRETI, ITALIJA), SANJA BURSAĆ (LE KANE, FRANCUSKA), LJUBICA KECMAN (CRVENA ZVEZDA), ALEKSANDRA CVETIĆANIN (NIS SPARTAK, SUBOTICA) I MILICA BEZAREVIĆ (DINAMO, PANČEVO).

 

Utakmice Srbija – Bugarska odigraće se u dvorani „Hristo Botev“ u Sofiji. Prva utakmica je na programu sutra (subota, 08. jun) od 17,45 časova po lokalnom, odnosno 16,45 časova po našem vremenu. Drugi meč će se odigrati u nedelju, 09. juna od 16,00 časova po lokalnom, odnosno 15,00 časova po našem vremenu.

Seniorke Srbije igraće u B grupi Evropske lige 2013. sa Belgijom, Nemačkom i Izraelom. U A grupi će igrati Turska, Bugarska, Rumunija i Mađarska. Sistemom takmičenja je predviđeno odigravanje četiri turnira, posle kojeg će četiri najbolje selekcije igrati na Finalnom turniru u Bugarskoj 13. i 14. jula. Plasman na Finalni turnir, pored Bugarske, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija. Finalisti V Evropske lige 2013. izboriće učešće u XXII Gran Priju 2014.

U B  grupi, prvi turnir će se odigrati u Leuvenu, Belgiji od 14. – 16. juna, drugi u Subotici, u Srbiji od 21. – 23. juna, treći u Hamburgu, u Nemačkoj od 28. – 30. juna, a četvrti u Ranani,u Izraelu od 05. – 07. jula.