>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

OSS uz pomoć države obezbedio klubovima sredstva za Evropske kupove

OSS – BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SUPERLIGA

Na sastanku sa predstavnicima klubova Banka Poštanska štedionica Superlige u obe konkurencije, održanom danas u beogradskom hotelu M, saopšteno je da će svi srpski odbojkaški klubovi učesnici Evropskih kupova naredne sezone imati finansijsku podršku Odbojkaškog saveza Srbije, koju je obezbedila država Srbija. Sastankom su predsedavali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, i Radoslav Milić, predsednik Skupštine OSS, a prisustvovali su predstavnici svih 20 klubova učesnika Banka Poštanska štedionica Superlige u obe konkurencije.

 

 

 

 

 

Zoran Gajić je obavestio predstavnike klubova da je država Srbija obezbedila finansijska sredstva i da će od naredne sezone svih klubovi iz Srbije učesnici Evropskih kupova imati pokrivene sve troškove vezane za organizaciju utakmica na domaćem terenu, kao i troškove putovanja u inostranstvo.

 

 

Izjava Zorana Gajića, predsednika OSS

Izjava Dragoljuba Zbiljića, predsednika Vojvodine NS seme

Izjava Zoran Radojičića, predsednika Vizure

Izjava Željka Tanaskovića, direktora Partizana

Izjava Ane Avramović, generalnog direktora Crvene zvezde

Izjava Laze Ristića, predsednika Mladog radnika

Izjava Bogdana Mamuzića, predsednika Jedinstva

 

 

 

Srbija je u Evropskim kupovima 2020. imala 4 mesta u konkurenciji odbojkašica i 3 mesta u konkurenciji odbojkaša: po 1 mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2020. u obe konurencije, po 1 mesto u Kupu CEV 2020. i 2 mesta u Kupu Izazivača 2020. u konkurenciji odbojkašica i 1 mesto u konkurenciji odbojkaša.

Od 7 mesta, jedino se Vojvodina NS seme iz Novog Sada prijavila za učešće u Ligi šampiona 2020. u konkurenciji odbojkaša.

Broj učesnika u Evropskim kupovima 2021. biće poznat po završetku svih klupskih takmičenja u Evropi.