>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Dogovorena saradnja između Odbojkaškog saveza Srbije i Odbojkaške federacije Mađarske

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

Odbojkaški savez Srbije i Odbojkaška federacija Mađarske dogovorili su pravce i modalitete buduće saradnje na sastanku održanom u Niređhazi, u Mađarskoj. Zoran Gajić, predsednik OSS, predvodio je delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije, u kojoj su bili Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, i Jelena Nikolić, potpredsednik OSS. Ferenc Kovač, predsednik OFM, predvodio je delegaciju Odbojkaškog saveza Mađarske, u kojoj su bili Adam Baran, član Izvršnog odbora OFM zadužen za saradnju sa OSS, Arpad Kosa, član IO OFM, savetnik predsednika i Žolt Ludvig, generalni sekretar OFM.

 

 

 

 

 

 

 

Delegacije dva Saveza sastale su se u Gradskoj kući u Niređhazi, gde je razgovarano o zajedničkim pripremama nacionalnih selekcija, saradnji klubova iz Srbije i Mađarske, zajedničkoj organizaciji odbojkaških takmičenja i turnira, kao i mogućoj zajedničkoj organizaciji prvenstava Evrope 2023. za mlađe kategorije.

 

 

 

 

Delegacije dva Saveza prisustvovale su utakmicama finala i meča za treće mesto Kupa Mađarske u konkurenciji odbojkašica.

Medalje i nagrade najboljim pojedincima dodelili su Zoran Gajić, predsednik OSS, Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS, i Jelena Nikolić, potpredsednik OSS.

 

 

U finalu Kupa Mađarske u konkurenciji odbojkašica, Vašaš Obuda, za koji igra Sanja Kaličanin, pobedio je Fatum Niređhazu sa 3:1 (27:25, 25:17, 24:26, 28:26).