>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Svečano otvoren Sajam sporta – ministar Udovičić posetio štand OSS

8. MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA 2019. – “SAJAM SPORTA SPAJA SVET”

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, svečano je danas otvorio 8. Međunarodni sajam sporta – “Sajam Sporta Spaja Svet” u hali 1 “Beogradskog sajma”, koji organizuje Sportski savez Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Srbije. Uvažene goste su pozdravili i Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije i Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije. Zoran Gajić, predsednik OSS, predvodio je na otvaranju delegaciju Odbojkaškog saveza Srbije u kojoj su bili Ivan Knežević, generalni sekretar OSS i Đula Mešter, prvi potpredsednik OSS.

 

 

 

 

 

 

 

 

Izložbeni deo Odbojkaškog saveza Srbije posetila je danas delegacija MOS, koju je predvodio Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije sa gostima, delegacijom Saudijske Arabije, koju je predvodio Mohamed Alhumaidi, generalni direktor međunarodne saradnje u Opštoj upravi za sport, i delegacijom iz Republike Srpske, koju je predvodila Sonja Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske. Aleksandar Boričić, predsednik CEV, i Zoran Avramović, savetnik za marketing CEV, posetili su štand OSS i tom prilikom sa čelnicima OSS razgovarali o takmičenjima i ovogodišnjim rezultatima, kao i o planovima za 2020.

 

 

 

 

 

Svečanom otvaranju su prisusutvovali Odbojkaški asovi: Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport, Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Slobodan Boškan, sportski direktor Vojvodine NS seme iz Novog Sada…

 

 

 

 

Izložbeni deo Odbojkaškog saveza Srbije smešten je na štandu A 1 – 3, gde posetioci mogu pogledati deo iz bogate kolekcije medalja i pehara nacionalnih odbojkaških reprezentacija, uz poseban osvrt na takmičenja u 2019. i sjajne rezultate seniorskih reprezentacija Srbije na Evropskim prvenstvima, kada su odbojkašice osvojile zlato u Ankari, a odbojkaši zlato u Parizu.

Slobodan Kovač, prvi trener muške seniorske reprezentacije Srbije i najbolji trener Evrope u 2019. održaće u nedelju, 24. novembra od 12.00 časova u Hali 1a u okviru Tribine „Sajma sporta“ predavanje na temu „Primeri trenerske prakse“.

Zvanična prezentacija odbojke predviđena je za subotu, 23. novembar 11.30 – 12.30 časova na terenu ispred štanda OSS.

U subotu i nedelju, 23. i 24. novembra, na odbojkaškom terenu ispred štanda OSS, igraće se utakmice Razvojne lige (devojčice i dečaci rođeni 2009. i mlađi) u organizaciji Odbojkaškog saveza Beograda.

Svečano zatvranje je planirano za nedelju, 24. novembar u 18.00 časova.

Više informacija možete pronaći na: https://sportskisavezsrbije.rs/ i https://sportskisavezsrbije.rs/sajam-sporta/