>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Potpisan poziv za učešće na OI 2020.

XXII OLIMPIJSKE IGRE – TOKIO 2020.

U beogradskom hotelu Hilton održana je svečanost povodom potpisivanja pozivnog pisma za učešće sportista Srbije na Olimpijskim igrama 2020, koje će se odigrati od 24. jula do 9. avgusta u Tokiju, u Japanu. Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije potpisao je pismo dr Tomasa Baha, predsednika MOK, i tako zvanično potvrdio učešće Tima Srbije u Japanu.

 

 

 

 

Odbojkaški savez Srbije su na svečanosti OKS predstavljali Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, a svečanom potpisivanju poziva za Tokio prisustvovali su Aleksandar Boričić, predsednik CEV, i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, proslavljeni reprezentativac i osvajač bronzane medalje na OI 1996. u Atlanti.

 

 

Ženska seniorska reprezntacija Srbije, vicešampion sa OI 2016 u Rio de Žaneiru, akutelni svetski prvak i dvorstruki uzastopni prvak Evrope izborila je učešće na OI 2020.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni šampiona Evrope igraće 5 – 10. januara u dvorani Maks Šmeling u Berlinu na turniru Evropskih kvalifikacija za OI 2020, sa kojeg će pobednik izboriti plasman na OI 2020.

Olimpijski turnir u odbojci u obe konkurencije odigraće se u Arijake Areni, kapaciteta 15 000 mesta, dok će se takmičenja u beach volley odigrati u Šiokaze parku.