>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Predstavljena knjiga “Odbojka – umeće koučinga”

OSS

Knjiga “Odbojka – umeće koučinga” autora dr Nedžada Osmankača i prof. dr Gorana Nešića iz Srbije, prof. dr Ifeta Mahmutovića iz Bosne i Hercegovine, prof. dr sc. Zorana Grgantova iz Hrvatske, prof dr. Joška Milenkoskog iz Severne Makedonije i doc. dr Serdara Uslua iz Turske, svečano je predstavljena u prostorijama Odbojkaškog kluba Vojvodina NS seme u Novom Sadu, a jedan od autora dr Nedžad Osmankač dao je lični pečat jednom od naših najtrofejnijih sportova.

 

 

 

 

Izdavač je Odbojkaški savez Vojvodine, knjigu je štampala Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa, a pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

 

- Pokrajina i Odbojkaški savez Vojvodine su pomogli da ova knjiga ugleda svetlost dana i veoma smo ponosni na to, jer dobro znamo da već nekoliko decenija nema mnogo kvalitetne stručne literature. Moje prijateljstvo sa autorom traje već 30 godina i drago mi je što je Osmankač jedan od autora knjige koja može da posluži svima u odbojci, kako za rad s mlađim kategorijama, tako i za profesionalni nivo. Struka je uvek bila i biće važna, a mislim da ovakve knjige mogu da posluže svima kako bi odbojka napredovala. – naglasio je Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Jedan od autora knjige, dr Nedžad Osmankač, pozdravio je prisutne:

- Zahvalan sam Vladimiru Batezu, pokrajinskom sekretaru za sport i omladinu, Goranu Ćatu, Upravniku za zajedničke poslove pokrajinskih organa, Petru Bogunoviću, predsedniku OSV za pomoć, kao i Dragoljubu Zbiljiću, predsedniku OK Vojvodina za promociju, jer kada dođete u ovaj klub, svi pehari i uspesi pokazuju šta je zapravo naša odbojka. Da knjiga doživi drugo izdanje bila je želja svih autora. Ona je balkanski projekat i autorski potpisi stručnjaka iz našeg regiona imaju posebnu važnost. – precizirao je Osmankač.

 

Promociji su prisustvovali prof. dr Marko Stojanović sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu, Slobodan Boškan, Vasa Mijić i Andrija Gerić, proslavljeni odbojkaši i osvajači zlatne medalje na OI 2000. u Sidneju.