>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

8 odbojkašica, 5 odbojkaša i 3 trenera iz Srbije u četvrtfinalu Lige šampiona

SENIORKE I SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2019.

Poznato je svih 16 klubova koji su izborili plasman u četvrtfinale Lige šampiona 2019. u obe konkurencije. U konkurenciji odbojkašica plasman su izborila po 3 kluba iz Turske i Italije i po jedan klub iz Rusije i Nemačke. U konkurenciji odbojkaša igraće 3 kluba iz Rusije, po 2 iz Italije i Poljske i jedan iz Francuske. U četvrtfinalu će igrati 8 odbojkašica, 5 odbojkaša i 3 trenera iz Srbije. Žreb četvrtfinala Lige šampiona 2019. održaće se sutra (petak, 1. mart) od 13.00 časova u prostorijama CEV u Luksemburgu, uz direktne prenose na https://www.eurovolley.tv/en-int/page/home-cev i https://www.facebook.com/CEVolleyballCL/

 

 

 

 

Žrebom je predviđeno da u “prvom šeširu” budu 4 ekipe sa najboljim skorom u takmičenju po grupama, dok će u “drugom šeširu” biti 5. ekipa po učinku, odnosno pobednik grupe sa najslabijim skorom, kao i 3 najbolje drugoplasirane ekipe.

 

 

U konkurenciji odbojkašica u “prvom šeširu” su Novara (Stefana Veljković), Vakifbank (Milena Rašić), Ezačibaši (Tijana Bošković, Nataša Krsmanović) i Fenerbahče (Ana Antonijević, Zoran Terzić, Željko Bulatović, Vladimir Banković), a u “drugom šeširu” su Skandići (Jovana Stevanović, Bojana Milenković), Dinamo Moskva (Maja Ognjenović), Štutgart i Koneljano.

 

 

U konkurenciji odbojkaša, u “prvom šeširu” će biti Zenit Kazanj, Peruđa (Marko Podraščanin, Aleksandar Atanasijević), Lube Ćivitanova (Dragan Stanković) i Zenit Sankt Peterburg, dok će u “drugom šeširu” biti Trefl Gdanjsk (Nikola Mijailović), Šomon, Dinamo Moskva i Belhatov (Milan Katić).

U četvrtfinalu se ne mogu sastati ekipe koje su igrale u istoj grupi, uz podatak da će domaćini u prvim mečevima biti ekipe iz “drugog šešira”.

Prve utakmice četvrtfinala će se odigrati 12 – 14. marta, a revanši 19 – 21. marta.

Finala Lige šampiona 2019. u obe konkurencije odigraće se 18. maja u dvorani Maks Šmeling Berlinu, u Nemačkoj.