>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Na juniorskim i kadetskim SP 2013. po 20 ekipa – iz Evrope po 6 selekcija, samo prvaci Evrope direktno na SP – kvalifikacije u maju 2013.

FIVB – SP 2013. U KADETSKOJ I JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

 

Administrativni Bord FIVB je na sastanku u Lozani, održanom u martu, odobrio povećanje broja reprezentacija na kadetskim i juniorskim Svetskim prvenstvima. Tako će na SP 2013, umesto dosadašnjih 16, igrati po 20 reprezentacija. Iz Evrope (CEV) će na kadetskim i juniorskim SP 2013. igrati po 6 reprezentacija, iz Azije (AVC) 4, iz Afrike (CAVB), Severne i Srednje Amerike (NORCECA) i Južne Amerike (CSV) po 3 selekcije, dok će za sva četiri Prvenstva, preostalo, 20. mesto pripasti Africi (CAVB) ili Severnoj i Srednjoj Americi (NORCECA). Mesto organizatora Prvenstva biće uračunato u broj selekcija već dodeljen Konfederacijama.

 

 

 

 

 

 

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, saopštila je danas da će plasman na XVII SP 2013. u konkurenciji juniorki, koje će se odigrati u Češkoj, odnosno XVII SP 2013. u konkurenciji juniora, koje će se odigrati u Turskoj, izboriti samo prvaci Evrope sa EP 2012. u konkurenciji juniorki, koje će se završiti u nedelju u Ankari, odnosno sa EP 2012. u konkurenciji juniora, koje danas počinje u Danskoj i Poljskoj. S obzirom da su Češka i Turska organizatori XVII SP 2013, preostale četiri (4) reprezentacije iz Evrope koje će igrati na Svetskim prvenstvima u juniorskoj konkurenciji biće poznati posle kvalifikacija, koje će se odigrati od 07. – 12. maja naredne godine.

XIII SP 2013. u konkurenciji kadetkinja odigraće se u Tajlandu, a u konkurenciji kadeta u Meksiku, a plasman iz Evrope će izboriti prvih šest selekcija sa X EP 2013, koje će se odigrati u Crnoj Gori i Srbiji u konkurenciji kadetkinja, odnosno Bosni i Hercegovini i Srbiji u konkurenciji kadeta.