>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Svetlana Zotović kandidat za međunarodnog sudiju

FIVB – KURS ZA MEĐUNARODNE SUDIJE

 

Svetlana Zotović, nacionalni sudija iz Srbije, stekla je zvanje kandidata za međunarodnog sudiju, pošto je sa uspehom završila kurs u Baja Mareu, u Rumuniji. Svetlana Zotović je, trenutno, 17. sudija, koji će u narednoj sezoni predstavljati Srbiju na međunarodnoj odbojkaškoj sceni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srbija i Kina su jedine zemlje članice FIVB (220 zemalja članica), koje imaju po dva arbitra sa najvišim zvanjem – FIVB sudije. Zorica Bjelić, FIVB sudija, je bila prva dama koja je sudila utakmice na svetskom prvenstvu za odbojkaše – XVII SP 2010. u Italija, a Dejan Jovanović, FIVB sudija, sudiće na XVI SP 2010. u Japanu.

Srbiju na internacionalnoj sceni predstavlja 11 međunarodnih sudija: Gordan Vilimanović, Goran Gradinski, Nenad Davidović, Mirko Janković, Ljubomir Kovačević, Boris Kolarević, Ivan Lazarević, Slaviša Manojlović, Anđelko Popović, Vladimir Simonović i Dragutin Ćuk.

Na listi kandidata za međunarodnog sudiju, Srbiju predstavljaju: Svetlana Zotović, Predrag Balandžić, Aleksandar Petrović i Dejan Rogić.

Pored 17 abritara u odbojci, Srbija ima predstavnika i u odbojci na pesku (beach volley). Robert Leko iz Srbije je kandidat za međunarodnog sudiju u odbojci na pesku.