>> GENERALNI SPONZOR

BPS gensp

Vizura u grupnoj fazi Lige šampiona 2018. – Vojvodina NS Seme startuje u kvalifikacijama

SENIORKE I SENIORI – EVROPSKI KUPOVI 2018.

 

Evropska odbojkaška konfederacija, CEV, objavila je danas spisak učesnika u CEV Ligi šampiona 2018, uz podatak da će Vizura, prvak Srbije, igrati u grupnoj fazi, a rivale će saznati sutra (sreda, 14. jun) posle 11.00 časova, kada će početi žreb u sedištu CEV u Luksemburgu. Vojvodina NS Seme iz Novog Sada, prvak Srbije u konkurenciji odbojkaša, takmičenje će početi u kvalifikacijama.

 

 

 

Nakon žreba za CEV Ligu šampiona 2018. u obe konkurencije, negde posle podneva, obaviće se i žreb za Kup CEV 2018. i Kup Izazivača 2018. u obe konkurencije.
U Evropskim kupovima CEV 2018. Srbiju će predstavljati 6 klubova, po 3 u obe konkurencije. Za učešće u CEV Ligi šampiona 2018. prijavljeni su prvaci Srbije, Vizura u ženskoj i Vojvodina NS Seme iz Novog Sada u muškoj konkurenciji i oni će početi takmičenje u 3. kolu. U Kupu CEV 2018. Srbiju će predstavljati Jedinstvo iz Stare Pazove u konkurenciji odbojkašica i Novi Pazar u konkurenciji odbojkaša. Odbojkšice TENT iz Obrenovca i odbojkaši Ribnice iz Kraljeva predstavljaće Srbiju u Kupu Izazivača 2018.

 

U CEV Ligi šampiona 2018. u konkurenciji odbojkašica, pored Vizure, u grupnoj fazi (4. runda) igraće Fenerbahče Istanbul i Galatasaraj Istanbul iz Turske, Dinamo Moskva i Dinamo Kazanj iz Rusije, Hemik Police i Grot Budovlani Lođ iz Poljske, Volero Cirih iz Švajcarske, Igor Gorgonzola Novara iz Italije, ASPTT Miluz iz Francuske, Alba Blaž iz Rumunije i Agel Prostejov iz Češke.
Zanimljivo je da će Vakfibank Istanbul, aktuelni pobednik CEV Lige šampiona startovati u kvalifikacijama, pošto je u prvenstvu Turske zauzeo tek treće mesto. Pored Vakifbanka, u kvalifikacijama će igrati: Jenisej Krasnojarsk iz Rusije, Developres Žešov iz Poljske, Imoko Koneljano iz Italije, Roševil le Kane iz Francuske, Asteriks Beveren iz Belgije, LP Salo iz Finske, Nova KBM Branik Maribor iz Slovenije, Hapoel Kfar Saba iz Izraela, Slidreht Sport iz Holandije, Linamar Bekeščaba iz Mađarske, Minčanka Minsk iz Belorusije, Bimal – Jedinstvo Brčko iz Bosne i Hercegovine i Marica Plovdiv iz Bugarske.

 

U CEV Ligi šampiona 2018. u konkurenciji odbojkaša, u grupnoj fazi (4. runda) igraće: Zenit Kazanj i Dinamo Moskva iz Rusije, Kućine Lube Ćivitanova i Trentino Dijatek iz Italije, Halkbank Ankara i Arkas Izmir iz Turske, Zaksa Keđeržin Kozle i PGE Skra Belhatov iz Poljske, Šomon iz Francuske, Knak Ruselar iz Belgije, Berlin Risajkling Volejs iz Nemačke i PAOK Solun iz Grčke. Pored srpskog prvaka, Vojvodine NS Seme iz Novog Sada, u kvalifikacijama će igrati Lokomotiva Novosibirsk iz Rusije, Sir Sikoma Kolusi Peruđa iz Italije, Fenerahče Istanbul iz Turske, Jastržebski Vegijel iz Poljske, Tuluz iz Francuske, Noliko Mazeik iz Belgije, Fridrihshafen iz Nemačke, Jihostroj Češke Budejovica iz Češke, Posojilnica iz Austrije, Neftohimik Burgas iz Bugarske, Sastamala iz Finske, ACH Volej Ljubljana iz Slovenije, Jedinstvo Bemaks Bijelo Polje iz Crne Gore, Šahtjor Soligorsk iz Belorusije, Groningen iz Holandije, Omonija Nikozija iz Kipra, Mladost Brčko iz Bosne i Hercegovine, Makabi Tel Aviv iz Izraela i Luboteni Uroševac iz takozvanog Kosova.