Serbian flagcirilicalatinica

Seniori

Seniori Srbije u drugom „šeširu – žreb 14. septembra u Manili

SENIORI – XXI SP 2025.

Svetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je sistem žrebanja reprezentacija za XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša, koje će se odigrati od 12. do 28. septembra na Filipinima. Žreb za XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša obaviće se u Manili, u subotu, 14. septembra od 13.30 časova po našem vremenu, uz direktan prenos na Jutjub kanalu FIVB (https://www.youtube.com/volleyballworld).

 

Na XXI SP 2025. igraće 32 reprezentacije podeljene u 8 grupa sa po 4 selekcije i u „šešire“ su svrstane na osnovu rang liste FIVB.

 

spm1

 

Nosioci grupa (od A do H) su Filipini, Poljska, Francuska, SAD, Slovenija, Italija, Japan i Brazil.

U drugom „šeširu“ su Nemačka, Argentina, Srbija, Kanada, Kuba, Holandija, Ukrajina i Iran. Selekcije iz drugog „šešira“ će poslednje biti žrebane i to od H grupe do A grupe.

U trećem „šeširu“, koji je drugi po redosledu žrebanja, nalaze se Belgija, Turska, Češka, Bugarska, Egipat, Katar, Portugalija i Finska, a u grupe će biti svrstane od A do H.

Reprezentacije iz četvrtog „šešira“ će prv biti žrebane od H do A grupe. U četvrtom „šeširu“ su Tunis, Kina, Rumunija, Čile, Koreja, Libija, Kolumbija i Alžir.

Posle 3 odigrana meča, plasman u osminu finala izboriće po 2 selekcije iz svake grupe, a zatim će se igrati četvrtfinalni mečevi, polufinale, meč za treće mesto i finale.

Svetski prvak će za 17 dana takmičenja odigrati 7 utakmica.

Svetska prvenstva će se igrati svake neparne godine (2027, 2029...).

 

fivb1

  • septembar 5, 2024
  • 257
Објављено у Seniori
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

  • Vojvodina Mozzart protiv Jedinstva, Crvena zvezda dočekuje Jagodinu Vojvodina Mozzart protiv Jedinstva, Crvena zvezda dočekuje Jagodinu

    SENIORI – 60. KUP SRBIJE 2024/2025.

    Odbojkaši Vojvodine Mozzart iz Novog Sada, akutelni pobednici Kupa Srbije, igraće u osmini finala jubilarnog, 60. Kupa Srbije 2024/2025. protiv Jedinstva iz Stare Pazove, dok će Crvena zvezda, aktuelni provak Srbije, dočekati Jagodinu, odlučeno je danas žrebom u prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije.

  • Crvena zvezda u Nikoziji (četvrtak, 18.00 – TV Arena Sport 3 Premijum) Crvena zvezda u Nikoziji (četvrtak, 18.00 – TV Arena Sport 3 Premijum)

    SENIORI – LIGA ŠAMPIONA 2025.

    Crvena zvezda, prvak Srbije i pobednik Banka Poštanska štedionica Superlige 2023/2024. u konkurenciji odbojkaša, igraće u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona 2025. protiv kiparske Omonije iz Nikozije. Prvi meč će se odigrati u četvrtak, 19. septembra od 18.00 časova po našem vremenu u dvorani “Tasos Papadopulos Elefterija” u Nikoziji, uz direktan prenos na TV Arena Sport 3 Premijum.

  • Seniori Srbije u H grupi sa Brazilom, Češkom i Kinom Seniori Srbije u H grupi sa Brazilom, Češkom i Kinom

    SENIORI – XXI SP 2025.

    Muška seniorska reprezentacija Srbije igraće u H grupi XXI SP 2025. sa Brazilom, Češkom i Kinom, odlučeno je danas žrebom u Manili. XXI SP 2025. u konkurenciji odbojkaša odigraće se od 12. do 28. septembra na Filipinima.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga