Serbian flagcirilicalatinica

CEV

9 klubova iz Srbije u Evropskim kupovima – Vojvodina NS seme ponovo u grupnoj fazi

CEV – EVROPSKI KUPOVI 2023.

Evropska odbojkaška konfederacija saopštila je spisak klubova u obe konkurencije koji će učestvovati u CEV Ligi šampiona 2023, Kupu CEV 2023. i Kupu izazivača 2023. Srbiju će naredne sezone predstavljati rekordnih 9 klubova, maksimalnih 5 u konkurenciji odbojkašica i 4 u konkurenciji odbojkaša. Žreb za kvalifikacije Lige šampiona, kao i za Kup CEV i Kup izazivača obaviće se narednog utorka, 28. juna u 12.00 časova u Evropskom radiodifuznom centru (BCE) u Luksemburgu.

U konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Železničar iz Lajkovca će igrati u Kupu CEV, dok će u Kupu izazivača igrati Jedinstvo iz Stare Pazove, Ub i TENT, koji je dobio specijalnu pozivnicu CEV zahvaljujući rezultatima postignutim u poslednje dve sezone (polufinale Kupa CEV 2021. i polufinale Kupa izazivača 2022.).

U konkurenciji odbojkaša, Vojvodina NS seme će igrati ponovo u grupnoj fazi Lige šampiona, dok će Partizan, Crvena zvezda i Radnički doo iz Kragujevca igrati u Kupu CEV.

Postoji mogućnost da Srbija ima i maksimalnih 11 ekipa u Evropskim kupovima, pošto su za BVA Kup prijavljene odbojkašice Partizana i odbojkaši Spartak iz Subotice. CEV je saopštio da se BVA Kup mora odigrati do 15. septembra u konkurenciji odbojkaša, odnosno do 20. oktobra u konkurenciji odbojkašica.

Za razliku od prethodnih sezona, ove godine iz kvalifikacija u grupnu fazu Lige šampiona u konkurenciji odbojkašica plasiraće se 3 ekipe, a u kvalifikacijama će igrati 8: Crvena zvezda, Gent (BEL), Jedinstvo Brčko (BIH), Mladost Zagreb (CRO), Tenerife La Laguna (ESP), Poki Kusamo (FIN), Vašaš Budimpešta (HUN) i Kalcit Kamnik (SLO).

U CEV Ligi šampiona 2023. direktan plasman u četvrtfinale izboriće pobednici 5 grupa u obe konkurencije, dok će 5 drugoplasiranih ekipa i najbolja trećeplasirana ekipa igrati u osmini finala, odnosno kvalifikacijama za četvrtfinale. Preostale 4 trećeplasirane ekipe će takmičenje nastaviti u četvrtfinalu Kupa CEV.

Pobednici CEV Lige šampiona 2023. u obe konkurencije osvojiće po 500 000 evra, pobednici Kupa CEV po 80 000 evra, a pobednici Kupa izazivača po 50 000 evra.

cev1

Објављено у CEV
Оцените овај чланак
(0 Гласова)

Сродни чланци

  • Druga uzastopna titula Jedinstva – Branka Tica MVP finala Druga uzastopna titula Jedinstva – Branka Tica MVP finala

    SENIORKE – BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SUPERLIGA 2023/2024.

    Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove osvojile su drugu uzastopnu titulu prvaka Srbije, pošto su sa 3:0 u pobedama savladale TENT iz Obrenovca u finalnoj seriji plej – ofa Banka Poštanska štedionica Superlige 2023/2024. Jedinstvo je u trećoj utakmici finala savladalo TENT sa 3:0, po setovima 25:14, 25:21 i 25:18, posle 74 minuta igre. Branka Tica, primač Jedinstva, proglašena je za najbolju igračicu (MVP) finala.

  • Vicešampionke Evrope u Kopertinu prvo protiv Poljske Vicešampionke Evrope u Kopertinu prvo protiv Poljske

    MLAĐE SENIORKE – II EP 2024.

    Mlađe seniorke Srbije (do 22 godine, igračice rođene 2003. i mlađe), aktuelne vicešampionke Evrope, igraće u B grupi II EP 2024. sa Poljskom, Portugalijom i Češkom. Srbija će prvi meč u Kopertinu, nadomak Lećea, odigrati u ponedeljak, 1. jula protiv Poljske od 18.00 časova. Mlađe seniorke Srbije će u 2. kolu, u utorak, 2. jula igrati protiv Portugalije od 21.00 čas, a u poslednjem, 3. kolu, u sredu, 3. jula protiv Češke od 18.00 časova.

  • Odluka o tituli u petak na Banjici (19.00) Odluka o tituli u petak na Banjici (19.00)

    SENIORI – BANKA POŠTANSKA ŠTEDIONICA SUPERLIGA 2023/2024.

    Partizan Efbet je drugi put uzastopno pobedio Crvenu zvezdu i izjednačio skor na 2:2 u pobedama u finalnoj seriji plej – ofa Banka Poštanska štedionica Superlige 2023/2024. u konkurenciji odbojkaša. Partizan Efbet je u četvrtoj utakmici finala kao domaćin savladao Crvenu zvezdu sa 3:2, po setovima 25:23, 27:25, 22:25, 22:25 i 15:13, posle 154 minuta igre.

Posvećeni smo razvoju odbojkaškog sporta na teritoriji Republike Srbije, ali Odbojkaški savez Srbije je i društveno odgovorna organizacija čiji uticaj i opseg aktivnosti podrazumeva mnogo širi prostor javnog delovanja.

Postanite i vi deo velike odbojkaške porodice!

Učestvujte u našim izazovima na društvenim mrežama:

#volleyballerskillchallenge

#mojodbojkaskiuzor

#ovojenasaigra

  Generalni sponzor
  BPSLOGOsq1
   
  Sponzor reprezentacije
  LogoGantEn1
   
  Zvanična oprema
  PEAK logosq3
   
  Zvanično vozilo
  skodasq1
   
  Zvanična pumpa
  NIS
   
  Zvanični betting partner
  Mozzart logo
   
  Zvanična voda
  VodaVrnjci
   
  Zvanični partner
  Roaming
   
   Medijski partner
  RTSlogo

Članovi smo:

fivb logo  CEV Logo novi  BVA logo1

 

GetItOnGooglePlay

TikTok

Pretraga