Kategorija: OSS

OSS i OSRS dobili Plakete za doprinos i razvoj specijalnih veza Republike Srpske i Srbije

REPUBLIKA SRPSKA – IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA

 

U organizaciji dnevnog lista „Glas Srpske“ u Banjaluci je održan 63. Izbor najboljih sportista Republike Srpske, kojem su prisustvovali Zoran Gajić, predsednik OSS, i Ivan Knežević, generalni sekretar OSS. Plakete Plakete za doprinos i razvoj specijalnih i paralelnih veza Republike Srpske i Srbije, za odličnu saradnju, dobili su Odbojkaški savez Srbije i Odbojkaški savez Republike Srpske. Nagrade su primili predsednici dva Saveza, Zoran Gajić i Milutin Popović.

Kategorija: OSS

Zoranu Gajiću “Specijalno priznanje” Sportskog saveza Srbije

SPORTSKI SAVEZ SRBIJE

 

Zoran Gajić, predsednik OSS, i Dejan Savić, proslavljenji vaterpolista i selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, dobitinici su “Specijalnih priznanja” Sportskog saveza Srbije za 2017. “za izuzetan doprinos i prosperitet srpskog sporta u Srbiji i svetu”. Aleksandar Šoštar, predsednik SSS, i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije, dodelili su priznanja Zoranu Gajiću i majci Dejana Savića, s obzirom da je zbog obaveza trofejni vaterpolo stručnjak bio odsutan, na svečanoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije koja je održana danas u Domu Narodne Skupštine u Beogradu.

Kategorija: OSS

Smeč, Banjaluka i Feniks zabeležili pobede – svih 6 klubova dobilo po dve lopte

SEDEĆA ODBOJKA

 

Savez sedeće odbojke invalida Srbije, uz pomoć i podršku Odbojkaškog saveza Srbije, organizovao je turnir povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji je odigran u sali OŠ „Đura Jakšić“ u Beogradu. Goran Brezić, predsednik Saveza sedeće odbojke invalida Srbije, svečano je otvorio turnir i svakom klubu poklonio po dve odbojkaške lopte.

Kategorija: OSS

U subotu turnir u sedećoj odbojci u Beogradu

SEDEĆA ODBOJKA

 

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Savez sedeće odbojke invalida Srbije, uz pomoć i podršku Odbojkaškog saveza Srbije, organizuje turnir koji će se odigrati sutra (subota, 2. decembar) u sali OŠ „Đura Jakšić“ (ulica Kanarevo brdo 2) u Beogradu. Na turniru će igrati OKI Feniks iz Kikinde, OSUI Crvenka iz Kule, KSO Kragujevčani iz Kragujevca, OKI Banjaluka, OSUI Laktaši i KSO Smeč iz Beograda. Svečano otvaranje turnira je predviđeno za 14.15 časova, a početak prve utakmice u 14.30 časova.

Kategorija: OSS

Ministar Vanja Udovičić posetio odbojkaše na Sajmu sporta: “OSS jedan od najtrofejnijih i najuspešnijih Saveza u Evropi i svetu”

6. MEĐUNARODNI SAJAM SPORTA 2017. – “SRBIJA ZEMLJA SPORTA”

 

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta Srbije, posetio je danas štand Odbojkaškog saveza Srbije na 6. Međunarodnom sajmu sporta – “Srbija zemlja sporta”. U delegaciji ministarstva omladine i sporta, pored ministra Udovičića, bili su Predrag Peruničić, državni sekretar za sport, Darko Udovičić, pomoćnik ministra za sport, i Nemanja Svjetličić, direktor Sajma sporta. Uvažene goste su dočekali Zoran Gajić, predsednik OSS, Ivan Knežević, generalni sekretar OSS, Ivan Miljković, prvi potpredsednik OSS, Slobodan Boškan, predsednik Sportskog saveza Vojvodine, proslavljeni odbojkaški reprezentativac, i Bojana Milenković, osvajač zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2017. i bronzane medalje u Gran Priju 2017.